Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов поиска освобождаването на двама висши

...
Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов поиска освобождаването на двама висши
Коментари Харесай

Калин Стоянов поиска освобождаването на висши ръководни служители

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов поиска освобождаването на двама висши управителни чиновници от ОДМВР-Стара Загора, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. 

Стоянов организира изключително заседание на шефовете на Главните и Областните дирекции на Министерство на вътрешните работи в страната. Поводът беше случаят от предходната година в Стара Загора и дейностите на полицейските чиновници при гонка, приключила с съдбовен край.

Вътрешният министър изиска освобождението на заместник-директора на регионалната дирекция в Стара Загора, който все още на събитието е замествал шефа и началника на охранителна полиция.

Министерство на вътрешните работи и шефовете регистрираха пропуски, върху които е належащо да се обърне особено внимание.

Стоянов разпореди разбор на цялата нормативна база, обвързвана с образованието и подготовката на състава. Целта е да се увеличи качеството на образованието, неговата активност и методичност, както и последващия надзор, написа в известието на ведомството. 

Необходимо е да се промени радикално методът на служителите на реда на терен към жителите и да са образец за човешко отношение, безапелационен е министър Стоянов.

Ръководството на Министерство на вътрешните работи подхваща нужните дейности полицейските коли да са оборудвани с камери, а всички полицейски чиновници да имат така наречен боди камери.

Засилва се активността на Института по логика на психиката, с оглед взимане на точни решения в спешни и рискови обстановки и ще се акцентира на ежеседмични занятия с полицейския състав.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР